Zpráva o průběhu Únorové plavby po Labi 21.2.2015

04.03.2015 10:17

Sobota 21. února 2015 byla stanovena jako den, kdy se uskuteční naše první letošní vodácká akce. Zimní období letos vypadá spíše jako konec podzimu a začátek jara dohromady, tedy žádný sníh a teploty nad nulou. Trochu škoda, chumelenice při plavbě na lodi by více odpovídala původním plánům na pořádání únorových akcí.

Zde na webu už nějakou dobu visela pozvánka včetně registračního formuláře. Čekali jsme tedy, kdy se kdo přihlásí. Jenže ouha, dva dny před výpravou pouze jediná registrace. Co teď? Z našeho spolku se také většina vymluvila, nemoc, práce,… znáte to. Řešili jsme, zda akci zrušit nebo ne. Nakonec jsme ji jen zkrátili do Děčína.

Vyrazili jsme tedy v pěti (dva účastníci a dva řidiči a jeden dokumentarista) na stanovené místo, tedy k přívozu ve Velkém Březně, a doufali, že tam nebudeme sami. Jakmile jsme uviděli u řeky naskládané dvě laminátky s pádly, hned se nám ulevilo, zas takové fiasko to nebude. Nakonec se plavby zúčastnilo 15 plovoucích účastníků na 7 lodích, z nichž dvě posádky dorazily už ze Svádova.

Vyplouvalo se kolem půl dvanácté. Počasí bylo trochu větrné avšak slunečné, plavba tak probíhala v klidu a pohodě se zásobami něčeho na zahřátí. Bez jakýchkoli problémů všichni dorazili kolem druhé do Děčína, kde byla tato letošní podařená akce ukončena. Těšíme se na příští ročník J

Švarcik, 25.2.2015