18. ročník odemykání Bíliny a splutí Bouřlivce - 23.3.2019

05.02.2019 11:15
Vodácký spolek Voda a Rum Teplice zve všechny příznivce vodních sportů a dobré nálady na jubilejní 18. ročník Odemykání Bíliny.
 
Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná již o 18. ročník a tím pádem je naše akce obrazně řečeno plnoletá, chceme pro Vás připravit zase něco navíc. Podařilo se nám opět zajistit nadlepšení vodního stavu a pouštění vody z VD Všechlapy, bude tak možné si opět sjet i potok Bouřlivec. Pokud to hydrometeorologická situace bude dovolovat, máme od Povodí Ohře přislíbeno upouštění 3 – 4 m3/s. Průtok 4m3/s je již na úrovni jednoleté povodně, vody bude tedy dostatek a příjemné svezení bude zajištěno. Doporučujeme tedy požití minimálně základního bezpečnostního vybavení. Za zajištění nadlepšeného stavu tímto děkujeme Povodí Ohře a Víťovi děkujeme za obětavost a aktivitu.
 
Akce se uskuteční v sobotu 23. 3. 2019.
 
Vodu do Bouřlivce začnou pouštět kolem 10 hodiny a téct by měla cca do 14 hodin. Sraz bude tedy cca v 9:30 hodin pod hrází v Zabrušanech. Vzhledem k tomu, že poteče slušná voda, chceme Vám dopřát i pěkné svezení po Bílině, proto se tradiční odemykání řeky Bíliny uskuteční až v Ohníči u mostu, kde pro Vás bude připraveno něco teplého na zahřátí, něco studeného na osvěžení a něco málo na chuť do žaludku. Samozřejmě je možné Bílinu začít splouvat už v Hostomicích a svézt se na nadlepšené vodě z Bouřlivce. Cca kolem 13:00 proběhne v slavnostní odemčení řeky. Dále pak budeme pokračovat dál do Lbína, kde bude naše akce oficiálně ukončena.  
 
Další informace budou zveřejněny na Facebooku a zde webu kde bude již brzy připraven i registrační formulář, jehož vyplněním nám pomůžete k lepší organizaci celé akce. Účast na této akci je na vlastní odpovědnost a na vlastní nebezpečí. Vodácký spolek není pro účastníky schopen zajistit půjčení lodí ani převoz aut a účastníků.
 
Těšíme se na Vás. Vodě zdar a rumu zvlášť.